Alt ligger til rette for at norske regioner kan vokse i biosirkulærøkonomien

02. juli 2019

.65582327_319651438944949_6449011420645294080_n

For å sikre de biologiske næringenes lønnsomhet og bærekraft er det viktig at vi finner kreative løsninger for ombruk av det biologiske råstoffet. Dette forutsetter at vi klarer å trekke på bredden av fagmiljøer i Trøndelag. Som Trøndelags Strategi for innovasjon og verdiskaping påpeker, ligger et stort potensial i å utbedre koblingen mellom produksjonsmiljøene, teknologimiljøene og forskningsmiljøene i regionen – gjerne i samarbeid med de fremste regionene i Europa. 

Kronikken ble publisert i Adressa 2. juli.

En sirkulær bioøkonomi dreier seg om å utnytte potensialet for ombruk av biologisk råstoff. – Ombruk er bindeleddet i de bioøkonomiske verdikjedene, som skal gjøre industrien bærekraftig og lønnsom ved å maksimere utnyttelsen av ressursene, skriver Austmo og Fossland i kronikken som ble publisert i Adresseavisen. Tanken er at produkter, eller avfall, i enden av sin livssyklus i en verdikjede resirkuleres for å anvendes som ressurser i en annen.

Som et ledd i dette arbeidet ønsker vi å invitere til et seminar på bioøkonomiklyngen InnoCamp under forskningsdagene den 18. september. Her deltar NIBIO, Trøndelags Europakontor, Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

Kronikken, som ble publisert i Adresseavisen tirsdag 2. juli, kan leses i sin helhet her.

Lurer du på noe?

Hvis du har spørsmål knyttet til medlemskap eller du ønsker mer informasjon om våre tjenester og mulighetene for europeisk samarbeid, ta kontakt med oss.