Trøndelag posisjonerer seg som europeisk matregion
07. april 2020
Trøndelags Europakontor bidro med å synliggjøre Trøndelag som matregion for et europeisk publikum allerede tidlig i søknadsprosessen frem mot å bli European Region of Gastronomy. Et solid for- og oppfølgingsarbeid på hjemmebane førte videre til at Trondheim og Trøndelag kan smykke seg med den gjeve tittelen i 2022.
Tittelen deles årlig ut av International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT).
I Trondheim og Trøndelag sin søknad skisseres fire overordnede målsetninger for prosjektet:
- Trondheim og Trøndelag vil samarbeide for å bli en ledende internasjonal matregion.
- Trondheim og Trøndelag vil bli en velkjent og anerkjent internasjonal matdestinasjon.
- Trondheim og Trøndelag vil øke verdiskapningen i bærekraftig matproduksjon ved å knytte sammen kunnskapssamfunn og næringer.
- Trondheim og Trøndelag vil være nasjonalt ledende i rekruttering til matproduksjon og turisme.
Ønsker du mer informasjon om prosjektet? Les Trondheim og Trøndelag sin søknad (bidbook) om å bli European Region og Gastronomy her.
Lurer du på noe?
Hvis du har spørsmål knyttet til medlemskap eller du ønsker mer informasjon om våre tjenester og mulighetene for europeisk samarbeid, ta kontakt med oss.